Den eviga bambun

E-racer bambuEn av fördelarna med eko-boomen är att ”nya” alternativa material och tillverkningssätt lyfts fram på ett sätt som aldrig förr. Ett exempel är bambu. Bambu växer snabbast av alla träslag och är lysande för syreproduktionen. När bambun huggs ner helt och hållet tar det högst tre år för det att växa tillbaka.

Bambu är också hårdare än alla andra träslag, och starkare. 30 procent hårdare än ek, men samtidigt avsevärt flexiblare än stål. Det krävs dock en del energi och utveckling för att få ordning på bambu, eftersom träet är känsligt att såga i och även känsligt för temperaturväxlingar. Bambu har nu också börjat användas för att tillverka leksaker. Coolt med så miljövänliga träleksaker tycker vi! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *