Mamma mia, Dartö Vejdör har flyttat in!

Bild på Darth VaderKänner mig transporterad ett par decennier i tillbaka tiden. Typ 30 år. Det har väl knappast undgått någon småbarnsförälder att Star Wars och Mamma Mia har stått högt i kurs på dagis ett bra tag.

Barnen får gärna vara galna i Star Wars, inga problem med det. Jag var science fiction freak själv som ung. Förutom det här med att se filmerna förstås, det var väl åtminstone 11-årsgräns när den första trilogin gick upp på biograferna? Så det får dröja.

Vi nöjer oss med Darth Vader som regisserar klonorkestern så länge.

Det är mest det eviga trend-fenomenet som är förundrande. Hur de små liven rör sig i klump intressemässigt redan vid tidig ålder. Och hur ska man lyckas ducka för köphojtandet? Har manövrerat undan kravet på en Darth Vader kostym med hjälp av kritor, papper, tejp, snören, svarta skynken och röda sugrör som blir finfina lasersvärd.  Och Mamma Mia på dvd fick familjen i julklapp, så den är nästan sönderkörd nu.

Undrar hur länge detta håller i sig. Och vad som blir nästa nya, eller retro-trend på dagis. Några tips?

2 reaktion på “Mamma mia, Dartö Vejdör har flyttat in!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *