Bollen är rund

Fotboll2Som av en ren slump glider vi in på ämnet fotboll. Kanske har det en vag koppling till det faktum att MFF idag spelat sin andra himmamatch på nya arenan. Men det har också mycket att göra med att jag sen barnsben varit fotbollstokig.

När andra tjejer hängde på stallet och doppade näsan i blödiga hästböcker läste jag om Åshöjdens bollklubb och cyklade över hela stan för att ta mig till den enda klubb som erbjöd tjejer fotbollsträning.

Fotbollsintresset tar tyvärr inte lika stor plats längre eftersom tiden inte räcker till. Men jakten på ekologiska och rättvisa leksaker har lett till att jag fått upp ögonen för att världens produktion av fotbollar är stor, och inte särskilt rättvis. Den som är intresserad kan läsa mer här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *