Spelkontroll

SpelkontrollAnn Söderlund har infört totalt spelförbud på hemmaplan. Jag förstår henne. Barnen kan bli helt transformerade när de inte har något annat än spelande på hjärnan. Jag vet ju hur knäpp och enkelspårig jag själv har blivit de gånger jag gett mig hän åt datorspel.

Vår familj har varit helt ”spelfri” i ett antal veckor nu. Men det är ren tur och inte skicklighet. Ingen har frågat efter det helt enkelt. Senast det begav sig var det dock en självklar lösning på uttråkningssymptom under en seg sjukvecka.

Men spel i måttliga mängder måste väl ändå bidra till att utveckla vissa delar av hjärnan? Det handlar ju om motorik, koordination och problemlösning.

Det här är ju en hel gigantdebatt som är ständigt pågående. Har inget direkt nytt att tillföra i den stora debatten Bara undrar lite försynt: Hur håller man det på en lagom nivå? Eller måste det vara antingen eller?

En reaktion på “Spelkontroll

  1. Klurig fråga det där! Mina barn är fotfarande så små, men jag har själv nästan fastnat i ett dataspelberoende i 20-årsåldern så jag vet hur manisk man kan bli!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *